Не давайте личните си карти напреброителите.

Преброителите не изискват лични документи и не раздават декларации за подпис.

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

НСИ

1 thought on “Не давайте личните си карти напреброителите.

  1. Аз съм преброител и хаоса е пълен.Организацията за преброяване е трагедия,няма нужните материали,хората не си дават егн,по адресите няма звънци,номера и са трудно откриваеми поради огромната бъркотия с улици адреси и строежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *