Няма изгледи ПП Продължаваме промяната да съзреят за предизборна коалиция

За съжаление няма изгледи ПППП да съзреят за предизборна коалиция. Те са в началната еуфорична фаза на политическото си битие, в която цветовете на бъдещето са ярки, възможностите безгранични. За съжаление, не гледат последствията и няма как да ги предотвратят. Мъдростта идва с горчивия опит.
Напълно е възможно и силно препоръчително е да се затвори подобна коалиция между ДБ и ИБГНИ, най-малкото за да се избегне варианта за загуба на тези 4 процента при евентуален неуспех на по-малката партия, което е огромна беда и нетна загуба за гласовете на промяната ще бъде значителна.


Знам, че ще скочат много правоверни – ние нашето не даваме, принципи, етикети и така ще се върнат Борисов и Пеевски на власт.
Ето два допълнителна бонуса.


ДБ ще покаже реални стъпки на коалиране, нова дисциплина в политическото състезание, като постави ПППП в ситуация на блестящо самомнение като ИТН, което им донесе бедите и пътьом ще затвърди позициите си като централна сила на протестните партии. Опасенията че това ще отблъсне привърженици на ДБ не са състоятелни, така или иначе колебаещите ще емигрират, дори така могат и да намалеят. Защото част от емигрантите отиват към ПППП именно за да и дадат шанс. Същото се отнася и до ИБГНИ, дори в по-голяма степен.
И разбира се ще позволи обединение на ресурсите, тъй като тези избори изтощиха финансово партиите. ГЕРБ има не само десетки милиони, техни хора контролират все още на централно и регионално равнище публични потоци. Тази предизборна коалиция /заедно явяване/ – като всеки си запази самостоятелността ще може да си позволи и президентска кампания.


Едни такива прости и практични съвети.

Автор: Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *