Докъде стигнаха децата ни?

Тогава той каза, че причината е била обидите от това момче към негова съученичка, като я нарекал к****а защото пращала голи снимки на сина ми, а него нарекъл п******с.

Хора.. в много деликатна ситуация съм и не знам как да реагирам. Сина ми е на 13. Миналата година преди да минат на дистанционно имахме някаква драма с някакво момиче, която доведе до сбиване с друго момче. До тук за моето поколение нормални неща. Тогава естествено минахме през много разговори как саморазправата не е начина, обяснения кой какво и т.н. Тогава той каза, че причината е била обидите от това момче към негова съученичка, като я нарекал к****а защото пращала голи снимки на сина ми, а него нарекъл п****с.. попитах го относно снимките и той реагира остро от типа “абе какво снимки, тоя е идиот и си измисля”.

Но почти година по-късно реших (поради съвсем различна причина) да проверя телефона му. В потрес съм от снимките пратени от дете на 12 години. Дори на едната тя е с друго дете (момиче), което и е вдигнало блузата.. сина ми и е писал да престане, а тя за отговор му е пратила снимка на задните и части с коментар: “вярно си п*****л, виж какво ще си има (и името на момчето, с което се беше сбил). Та в момента не знам какво да направя. Ако говоря с него ще разбере, че съм му гледал телефона, или ще започне да трие неща. След случката с боя той доста се затвори в себе си. Отдавах го на карантината, но на последък забелязвам, че става все по-асоциален. Питам го какво става, той мълчи. От друга страна смятам, че родителите на момичето трябва да знаят. Но пък ако им кажа, после не знам как това ще рефлектира на нея, както и на сина ми. Ако те реагират неадекватно и тя си сподели с приятелки в училище (защото на снимката с другото момиче и е също съученичка) може да го изложа. Та не ми се беше случвало,като родител да не знам какво да правя.. вие какво мислите?
*само да уточня, че съм таткото, а с малкия сме сами от 8 години.

Поради съображения за сигурност оставяме автора на тази история анонимен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *