С агресия ваксърите само настройват хората срещу ваксините.

С агресия ваксърите само настройват хората срещу ваксините. То не беше тричане на малцината инакомислещи сред медицинските лица, не беше информационен терор – уволнете, разпнете, вкарайте в затвора. Милиционерът дреме в много хора.


И какво мислите че ще постигнете – защото ако някой си мисли, че така ще убедите съмняващите се да се ваксинират, дълбоко, ама дълбоко се лъжете. Някои са агресивни просто за да се самоубедят, че са направили правилния избор и са се ваксинирали.


С агресията си изравяте ров между двете общности, като забележете, тази на съмняващите се е по-голяма, макар и по-тиха и с по-малък достъп до екран.


Да бяхте попитали защо хората не вярват на ваксините и не се ваксинират, пък може и да разберете къде грешите.


Презирам насилието във всякаква форма, особено това, което е за “мое добро”. Цялата комунистическа и съветска система бе базирана на това, че Партията знае най-добре от какво има нужда човека. Ще забраните на неваксинирани да ходят на работа, да имат доходи – сори, ама това е дефиниция на фашизъм. Нали ваксинираните са защитени от ваксината, рискът е за неваксинираните. И едните и другите пренасят заразата. Какъв точно е проблемът? Че дразнят ушите ви с новини за броя на заразени и на починалите. Ама нали ваксинираните не умират? Пак какво ви дразни. Ще свършат местата в болниците, в интензивното, разходите ще стават и така обеднявате?


Насила спасение не става.


Дори да приемем, че съмняващите са “луди”, защото могат да умрат пред очите ви и така да развалят усещането за колективно благоденствие и сигурност, да ви минава през ума, че щом дори риска от смърт не може да убеди много хора да се ваксинират, значи има нещо друго – възприемат го като принуда, като насилие, а като насилиш хората, те се затварят и ограждат със стена през която аргументи “за ползите” не минават. Мнозина подозират фарма бизнес интереси и най-вече игри с ваксините. Нямат основание, нали, а как започна ваксинационната кампания? Тази ваксина ОК ,другата имала странични ефекти, е как да има усещане че не сме в гигантска лаборатория? Да ви минава през ума, че цялата тази истерия срещу неваксинираните, при ниските проценти на ваксинация обслужва едни “началници” политици и здравеопазващи, които сега си търсят алиби за милионите похарчени за ваксини, които сега ще трябва да бракуваме, защото ТЕ бързаха да харчат пари, за да има облагодетелствани по веригата, и то милиони, но не похарчиха време и хиляди за информационна и разяснителна кампания. И сега им трябват виновни, инатите неваксинирани. Защото новините за бракуваните ваксини, поради изтекъл срок на годност, нещо не заемат централно място в новините, но за това се бомбардират с унизителни обвинения съмняващите се. Бракуват основно, но не единствено от Астра-Зенека. Помните историята.
Има огромна разлика между анти-ваксъри и съмняващи си.


Едните, антиваксърите, са осъзната и организирана сила, сред тях има и откровено “зле” – тези с чиповете и 5G, но другите са просто съмняващи се хора. Като не ги делите, само правите нещата по-сложни.


И не, не е като грипните ваксини, защото те са минали прага на подозрение и са приети, станали са рутина. Съмнения има към много други лекарства, дори одобрени след всички процедури, – питайте професор Чернев, видния дерматолог, който се бори срещу лекарства, които причиняват рак на кожата, защото някой е пропуснал да изследва и комуникира “страничните” ефекти.. Така правят добрите лекари, грижат се за пациентите си и ги защитават дори от фармацията и търговците.
ОК, централните медии са про-ваксърски, но знаете в нашето общество, че слуховете за странични ефекти от ваксини, са по-мощен мотиватор, отколкото цялата информационна машина на държавата. Защо не опитате този разговор да го извадите наяве, защото ви уверявам никой не може се пребори със силата на слуховете, на мълвата. Опитайте тези истории и разговори да се водят открито и без да ме нравоучите, защото прекъсвам веднага комуникацията.


С високомерието на вие, умните, срещу нас глупаците, не само че нищо няма да постигнете, но и такива в междинната зона като мен, ще принудите да се съпротивляват просто заради принципа.


Имах един откровен комплексар /заради дребния си ръст и като характер/ прост старшина в казармата и той така се опита да ме превъзпитава, нямаше общо с военното обучение – той там беше никой. Искаше да назидава и така да блесне в собствените си очи. Нищо не се получи, но за по-малко от година заради непорядите /наказания да дежуриш/ не спах /по 3 и половина час спиш и то в абсолютно време/ като хората над 110 дни и заспивах прав от умора, но не позволих да ме унижава. Накрая за отмъщение ме прати в бойно поделение на края на България /от гледна точка на Плевен/.
Много хора са се напатили и търсят “второ мнение” винаги когато стане реч за здраве. И тази пропаст от недоверие и здравословен скепсис, често е защитна реакция срещу несъвършенствата в здравната ни система. Колко пъти второто мнение е спасявало или давало допълнителна увереност, което първото не е могло да даде.


Как изобщо може да мине през главата на политик, да призове ЕК да упражни административна принуда и забрани пътуването на неваксинирани българи зад граница защото била заплаха за общността?! Като че ли мерките с писиар и паспорти не са достатъчни.?
Пак повтарям, по този път, по който са тръгнали ваксърите, нищо няма да постигнат, само ще разделят нацията, и на изборите ще избираме по белега ваксър/антиваксър – което ще убие не само демокрацията, но и излизането от кризата.

Автор: Илиян Василев, фейсбук

Последвайте страницата ни във фейсбук, за да получавате своевременно всяка наша статия:


https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *