“Да, България” дадоха формулата за успешен президент.

На предстоящите избори за президент и народно събрание като гражданин и член на “Да, България” и част от “Демократична България” очаквам да видя:

  1. Силен кандидат за президент, излъчен от “Демократична България”. Така ще покажем идентичност и наличие на “дълга скамейка” от способни хора, готови да представляват демократичната общност.
  2. Кандидати за депутати, излъчени след вътрешни електронни избори. Това е най-демократичният, открит и конкурентен начин за политическо представителство. А и ще изпълним със смисъл заявката си, че сме “най-дигитализираната” партия.
  3. Кандидати за депутати от младежките организации на “Да, България”, ДСБ и млади хора от “Зелено движение”. За да изпълним клетвата си, че работим за промяна, за бъдещето и за младите.
  4. Кандидати за депутати от малцинствата. За да не търсят те пристан в клиентелисткото ДПС, а да получат равни възможности за реализация, независимо от етнос, религия, сексуална ориентация и др.
  5. Един човек – една листа. За да осигурим повече възможности за избор на гражданите, а не да гарантираме депутатски места на определени хора.

Преди всичко изброено, разбира се, стоят почтеността и личните качества на кандидатите. Отговорност на партиите в ДБ, чрез техните легитимни органи, е да осигурят процедура, която да даде път на способните хора да осъществяват политическото представителство.

Искаме ли? Стиска ли ни? Можем ли?

Автор: Методи Лалов , фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *