Бойко Рашков и участието му в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев

Този въпрос не е обсъждан. Ще чуете всичко на 16-и. Всяко предварително говорене би било неправилно и дори неприлично към момента. Така служебният министър на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков отговори на въпрос дали ще остане и в следващото служебно правителство.

Относно слуховете в последните дни, че ще вземе участие в бъдещия политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев Бойко Рашков призна, че “не знае с каква цел името му е било обвързано с партията” и подчерта, че “няма такова нещо”.

По темата с отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор вътрешният министър изрази надежда, че парламентът ще успее да го направи.

Бих искал парламентът да смогне да направи това, защото такава порочна структура не сме имали – един представител на ръководно ниво в прокуратурата да има състав от 150 души с 10 млн. лева годишен бюджет и да няма нито един включен в защитна програма свидетел… Така се натрапва мнението, че толкова на брой служители в това Бюро охраняват само главния прокурор. Има и нещо друго, което е много смущаващо по мое мнение. Страхува ли се толкова много, че да има защита от три места – Бюрото за защита на свидетели, които бдят денонощно за него, около дома му да пази НСО и от 6-о РПУ в София да патрулират коли денонощно около оградата на резиденция Бояна. Подобно нещо никой не си е позволявал досега и трябва да настъпи някаква корекция. Струва ми се, че най-добре би било този човек Иван Гешев да бъде инициаторът на такава промяна, а не да чака законови промени.

Източник: novini.bg

https://www.facebook.com/%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80-100432005720082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *