Христо Иванов: Хаосът е роден от пренастройване на политическата система

Христо Иванов и Атанас Атанасов от Демократична България гостуваха в сутрешния блок на БНТ. Там Христо Иванов заяви, че хаосът е роден от пренастройване на политическата система. “Нямаме големи вече. Имаме средни партии и зависи от малки проценти кой ще е напред и кои назад.  Това е излизане от епохата на свръх централизация. От системата, която раждаше корупцията. Ние трябва да се научим да водим диалог и трябва да следваме ясни цели. Ние сме последователни, диалогичност показахме, способност да устояваме каузата си.

Ген. Атанасов пък допълни, че 89-та е бил на 30 години, а три години след Живков е отнело, за да може демократичните сили да заемат позиции. “Сега след падането на охранителя на Товор Живков, а искате за три месеца да се промени всичко. Не трябва да се говорят тежки думи за парламента. Той е раздробен. Мнозинството изисква време. За съжаление минаваме през този етап. Ако ние получим мандат, ще покажем как се води диалог и как се съставя правителство. В този парламент ИТН имаха възможност, но като че ли не искат. БСП искаха, ама не могат.”

Христо Иванов коментира и предполагаемата нова политическа формация между Кирил Петков “Ние нямаме причини да се страхуваме. Кирил Петков и Асен Василев и екипа им са хора наши съмишленици и работим с тях. Работим в една посока. Очакваме надграждане. Пред нас се открива перспектива за надграждане с тях. Те казаха, че като свършат с ролята си на министри чак тогава ще обявят намеренията си. Когато стане ясно ние ще започнем и този разговор с тях.

Съсредоточени сме върху парламентарните избори, а не президентските, допълни Иванов.

Атанас Атанасов намекна на свой ред, че Христо Иванов не е лош претендент за министър-председател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *