Арх. Шишков за незаконното стройтелство

Построените до момента отсечки на АМ “Хемус” са построени незаконно, а в същото време авансово са дадени много пари, така че за това, което е изпълнено дотук, трябва да се направят анализи. Тук възниква и интересният въпрос дали трябва да се плати за незаконно построеното. Такъв коментар направи в сутрешния блок на bTV заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

,,Имаме извънредна ситуация, в която са допуснати незаконни строителства от държавата, поради което трябват извънредни мерки от законово естество. Ако е възможно юридически, ще запазим построеното дотук, но само ако е построено качествено”, заяви арх. Шишков относно вече изградените участъци по АМ “Хемус”.

“Автомагистрали” ЕАД е строител на всички тези участъци до 6-и лот, а възложител е АПИ. Между другото, всички имоти в лотовете 4, 5 и 6 не са отчуждени, което е изключително странно. Като цяло АМ “Хемус” не е планирана магистрала – планирана е на парче до трети лот, допълни още той.

По думите му в момента по АМ “Хемус” продължва да се строи до трети лот и посочи, че реално от Велико Търново до Шумен магистралата не разполага с трасе.

Това е наследството, което сме намерили. Говорим за една магистрала, която не е подробно планирана – парите са раздадени, но нищо не е планирано, разясни в заключение зам.-министър Шишков.

Новини.бг – Последни новини от България и света – Novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *